divendres, 29 de setembre del 2017

Més informació sobre la música a la prehistòria

-Els prehistòrics feien la música en rituals a partir de les seves creènces per tenir sort en la caça, perquè plogués, per acomiadar algú que s'havia mort...

-Sabem que feien musica perquè s'han trobat restes "d'instruments" (algunes flautes amb pocs forats fetes amb ossos d'animals, i alguna banya també d'animals, que bufaven i feia soroll), inclús algunes pintures rupestres que mostraven persones que semblaven estar dansant, cosa que dona a pensar que sabien fer musica d'alguna manera.

També, per saber com era la música prehistòrica, s'estudien algunes tribus aillades del món actual que practicament no han evolucionat i podrien conservar costums iguals o molt semblants a les de la època. Per exemple, aquesta tribu del centre d'Àfrica anomenada "Aka":

Nosaltres vam fer una base rítmica imitant la prehistòria, aquí us deixem la mostra:


dilluns, 25 de setembre del 2017

La Música a la Prehistòria

Els prehistòrics feien una música pràcticament rítmica, a base de la percussió corporal (picant de mans, peus...) o utilitzant materials quotidians característics de l'època (pedres, pals, óssos d'animals...). Va anar passant el temps i la música va anar evolucionant  fins que van aprendre a construir instruments musicals. No s'ha pogut saber quin va ser el primer instrument a la prehistòria, però s'ha trobat algunes restes com aquesta flauta de tres forats, creada amb un os d'animal. Aquesta flauta reproduía un so com quan es bufa una ampolla: